MOJA ULICA MOJA EKIPA 2019 - FAVBET - FINALE

U prepunom Domu sportova Mate Parlov pred više od dvije tisuće gledatelja odigralo se finale 31. izdanja tunira Moja Ulica Moja Ekipa 2019 - Favbet.

Repriza prošlogodišnjeg finala i ponovo bez pobjednika nakon četrdeset odigranih minuta. Puno bolje izgledala je Veruda na parketu i najzaslužniji što su mreže mirovale bio je golman Jupiter Klinaca Andrej Akrap.

Nakon početnih ispitivanja snaga na prvu priliku čekalo se šest minuta, a u njoj se našao Elvir Husarić nakon što mu je Kurolt poklonio loptu ali je odbrana Klinaca to uspijela ispraviti. U 11. minuti Siljan je uputio odličan udarac sa visine sedam metara ali je Akrap bio spreman. Dvije prilike imo je ponovo Elvir Husarić i uputio dva udarca sa desne strane nakon što je lijepo nanizao dva igrača ali rezultat je bio isti, dvije obrane Akrapa. Posljednju ozbiljnu šansu zapucao je Manolo Bilić iz slobodnog udaraca, no mreža se nije zatresla.

U nastavku prvu priliku imali su Klinci, Glavaš je odlično stisnuo volej ali se Čopić nije dao iznenaditi. Dvije kontre složili su Verudeži prvo je Jokić imao priliku ali je udarac završio u bloku kao i pokušaj Siljana nakon dobre kombinacije sa Ramadaniem. Probali su Verudeži i iz kornera Ramadani je izveo za Deana Moravca koji je poslao jak šut sa dvanaest metara ali je Akrap ponovo spreman. U 7. minuti nastavka Siljan izlazi sam pred golmana Jupitera ali mu se lopta malo spetljala u ključnome trenutku pa su Klinci uspijeli otkloniti opasnost. Igrala se 10. minuta nastavka kada je Glavaš izveo aut i prebacio loptu na drugu stranu di ju je dočekao Strineka i volejem poslao u okvir gola ali ju je Čopić spremno dočekao. Sljedeću minutu odlično su kombinirali Manolo i Ramadani no Akrap je danas nesavladiv što je bilo slučaj u više navrata. Još se jednom Dean Moravac okušao nakon korenra ali epilog je bio isti. Pokušao je Grujević zatresti mrežu Verude iz slobodnog udaraca ali je lopta stigla samo do bloka. Još dva puta izlazi su Verudeži '' oči u oči '' sa Akrapom ali je pokazao zašto je proglašen najboljim golmanom turnira, prvu priliku propustio je Bilić, a možda i najbolju Jokić. Posljednje uzbuđenje došlo nam je nakon što je Grbac povukao kontru i uputio udarca iz koraka koji je Čopić uspio skrenuti u korner.

Na sedmercima krenulo je sa dva promašaja, Andrej Akrap obranio je udarac Elvira Husarića dok je Mehića zaustavio okvir gola. Nakon toga čak jedanaest ih je završilo u mreži redom su zabijali za Verudeže ; Dean Moravac, Tedi Husarić, Daniel Moravac, Manolo Bilić, Antonio Siljan i posljednji Edi Ljubas, impresivan popis igrača zar ne ? Kod Klinaca precizni su bili Adnan Hasanbegović, Ajdin Kamber, Doni Tanković, Ivan Zgrablić i Edi Kurolt. Posljedni je loptu uzeo jedan od njihovih najiskusnijih igrača ali je njegov udarac završio pred desne vratnice Čopićevog gola i veliko slavlje Verudeža moglo je krenuti.

Realno dvije najbolje momčadi turnira izborile su finale, a Verudeži su potpuno zasluženo obranili titulu što je u novijoj povijesti Ulice uspjelo još samo Pizzeriji Jupiter Toledo. Također ovo je bio tek drugi put da su se dvije godine zaredom iste ekipe sastale u finalu.

MNE VERUDA MALING - PIZZERIA JUPITER KLINCI 6:5 7m ( 0:0 )

Veruda ; Jokić, Katović, Ramadani, Siljan, Čopić, Ljubas, Bilić, Husarić E., Husarić, Moravac DA., Moravac, Tartić.

Voditelj : Marko Kontošić

Jupiter Klinci ; Tanković, Glavaš, Kamber, Hasanbegović, Strineka, Grbac, Kurolt, Mehić, Zgrablić, Akrap.

Voditelj : Tomislav Markulinčić

NAJBOLJI IGRAČ - MANOLO BILIĆ ( Mne Veruda Maling )

NAJBOLJI STRIJELAC - OLIVER SUMIĆ ( Vita Leva )

NAJBOLJI GOLMAN - ANDREJ AKRAP ( Jupiter Klinci )